Церква Собору богородиці

Церква Собору богородиці 1718 р. (дерев.), відновлена в 1900 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 28].

Церква Успіння 1788 р. (дерев.) і дзвіниця (дерев.) [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 329].

Дерев’яна церква Собору богородиці 1778 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 110].

c. Батятичі.

Кам’янко-Бузький.

Церква Собору Пр. Богородиці. 1778.

Найдавніші відомості про церкву походять з 1564 – 1565 р. Існуюча дерев’яна триз-рубна триверха церква, увінчана трьома шоломовими банями з ліхтарями і маківками на світлових восьмериках, збудована у 1778 р. (деякі джерела датують її 1788 p., а шематизм 1903 навіть 1718). У 1767 р. отримала привілеї від дідича Костянтина Папари і, ймовірно, збудована його коштом. Реставрована у 1900 р. Стінопис пензля Т. Копистинського. Закрита у 1955 p., спочатку використовувалася як колгоспний склад, а пізніше – сільський музей. З 1989 р. чинна греко-католицька церква.

Білоус Т. Церкви русскія въ Галиціи и на Буковині. – Коломия, 1877.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 263.