Антоніни смт

Садиба Потоцьких

УСАДЬБА, вторая половина XVIII в. Построена архит. Ф. Арво, автор паркового ансамбля – Кайзер. Перестроена в конце XIX в. В состав комплекса входят: флигель дворца, манеж, ограда с тремя воротами.

Усадебный комплекс, выполненный в стиле барокко, отличается единством архитектурного и ландшафтного решения. На территории парка устроен один из лучших заповедников ценных пород деревьев на Украине. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1986 г., т. 4, с. 215-216)

Садиба 2 пол. 18 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Вкладені елементи

1 – флигель дворца; 	2 – манеж; 	3 – западные ворота с оградой; 	4 – восточные ворота с оградой; 	5 – фундамент дворца. 	[Памятники…
Генеральний план
Рисунок Наполеона Орди. 	Parterowy pawilon ogrodowy, na planie kwadratu, z wielobocznym belwederom. 1862—1876. Napis: Pawilon w Ogrodzie w…
[1862 – 1876 рр.] Китайський павільйон
Палац
Палац (+)
Флігель палацу поч. 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Флігель (+)
Манеж поч. 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною…
Манеж (+)
Брама садиби Потоцького 18 – 19 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Огорожа і брами
Антонінський парк