Нові Петрівці с

Історичні адміністративні поділи

Село Нові Петрівці та деревня Малі Петрівці згадана у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 22].

Перейменування: давня назва Межигір’я.

Державний музей-заповідник “Битва за Київ у 1943 році” (Вишгородський район, с. Нові Петрівці) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Пам’ятник-музей визволителям м. Києва від фашистських загарбників в 1943 році – пам’ятка історії, монументального мистецтва (1958, 1980 рр.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Лисенко С.Д., Сiмановський В.О. . – “Археологічні дослідження в Україні в 1994-1996 роках”, К., 2000 р., с. 83 – 84.