Лебедин м

Перша згадка: 1654 р. [Історія міст і сіл УРСР: Сумська область. – К.: 1973 р.].

Про зміну меж міста Лебедин Лебединського району Сумської області та віднесення його до категорії міст обласного підпорядкування Верховна Рада України постановляє (26.11.1993, № 3667-ХІІ): Включити в межі міста Лебедин Лебединського району Сумської області військові містечка, що раніше належали Міністерству оборони України, загальною площею 441,5 гектара та віднести місто Лебедин до категорії міст обласного підпорядкування

Верховна Рада України постановляє (07.06.2001, № 2524-III): Включити у межі міста Лебедин Сумської області 595,4 гектара земель Лебединської міськради і затвердити межі міста загальною площею 2703,4 гектара.

На Сумщині встановили пам’ятник козакам-мазепинцям (23 Жов 2013)

У місті Лебедин (Сумська область) встановлено пам’ятник закатованим тут за наказом Петра І козакам-мазепинцям. Пам’ятний курган із сірим гранітним хрестом встановлено перед входом до Мироносицького кладовища, поблизу якого в 1708-09 рр. було поховано сотні закатованих українських козаків і міщан…