^Підгірці с

Костел св.Йосифа

Костел св.Йосифа

Розмір зображення: 519:800 піксел

Костел 1763 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 61].

Костел 1763 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Костел св.Йосифа 1763 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

В 1765 р. майстри Петро Вітаницький зі Львова, Даміан Український з Підгорець, Костянтин та Микола з Жовкви, Войціх та Гургілевич розписували костел [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 121].

Споруджений в 1788 році костьол Воздвижения завершував проведення перших великих реставраційних робіт Підгорецького замку і надавав цілому комплексу…
1998 р. Костел у Підгірцях
1988 р. Загальний вигляд з північного сходу (+)
1988 р. Вигляд зі сходу
1988 р. Портик. Вигляд з південного заходу
1988 р. Загальний вигляд з півночі (+)
1988 р. Брама
Фото Зенона Боровця, 25 травня 2007 р. 	Напис на плиті: «Rozalia Alexandra z Xżat Lubomirskich Rzewuska um. 11 Stycz. 1865 w Warszawie poch. na…
2007 р. Пам’ятна таблиця Р. Жевуській
Адреса оригіналу статті: 20minut.ua