^Малопольське воєводство

Тарнів м

Повніші відомості є про Яна Пфістера (1573 – 1648 рр.), уродженця Вроцлава, який виготовив надгробки Острозьких у Тарнові; пізніше працював над надгробками в Бережанах і оздоблював каплицю Боїмів у Львові. Цей майстер був одним із видатних скульпторів на сході Європи того часу. Його скульптури завжди сповнені життєвості, відзначаються точністю психологічних характеристик, тяжінням до передачі портретних рис, злагодженістю форм. Однаково вільно різьбить він і обличчя, і руки, і драпірування фігур. В цілому на його творчості позначилися риси скульптури пізнього Відродження в її північноєвропейській видозміні. [Історія українського мистецтва. – К.: Наукова думка, 1967 р., т. 2, с. 156]

Вкладені елементи

Заснована королем Владиславом Локотком у 1332 р. 	Джерело: Sokołowski A. Dzieje Polski ilustrowane. – Warszawa, 1899, t. 1, s. 137.
Ратуша
Джерело: Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 151.