Самбір м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1390 р. – надано магдебурзьке право. До 15 ст. мав назву Погонич [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Відповідно до подання виконавчого комітету Львівської обласної Ради народних депутатів Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (14.11.1988, № 6837-ХІ): Об’єднати Самбірську міську і Самбірську районну Ради народних депутатів Львівської області в одну Самбірську міську Раду народних депутатів. Самбірський район передати в адміністративне підпорядкування Самбірській й міській Раді.

Цифрова карта міста: .

Список літератури – на сайті «».

Кор[оль] Жиґимонт зносить ґродський уряд, заведений в Самборі на прошения місцевої шляхти, 9 мая 1530 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].