^Львівська область

Самбір м

Самбір м

Розмір зображення: 800:659 піксел

Перша згадка: 1390 р. – надано магдебурзьке право. До 15 ст. мав назву Погонич [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Відповідно до подання виконавчого комітету Львівської обласної Ради народних депутатів Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (14.11.1988, № 6837-ХІ): Об’єднати Самбірську міську і Самбірську районну Ради народних депутатів Львівської області в одну Самбірську міську Раду народних депутатів. Самбірський район передати в адміністративне підпорядкування Самбірській й міській Раді.

Вкладені елементи

Самбірський деканат 	На 1938 p. було 20 парафіяльних і 16 філійних церков. 	Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998…
Деканат на карті Перемиської єпархії
Укріплення міста
Укріплення міста
Костел та монастир бернардинів 1751 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Кляштор бернардинів (+)
Кляштор бригіток
Кляштор бригіток
Кляштор єзуїтів засновано в 1698 р. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].
Кляштор єзуїтів (+)
Костел 14 – 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 29]. 	Костел 14 – 17…
Костел св.Іоана Предтечі (+)
Церква 1727 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 198]. 	Церква збудована в сер.16 ст. Існуюча будівля споруджена в сер.18 ст. [Історія…
Церква Різдва богородиці (+)
Нова церква
Каплиця
Каплиця
Ратуша 17 – 19 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 29]. 	Ратуша 17 – 19…
Ратуша (+)
1997 р. Фрагмент забудови площі Ринок
Поштівка: будинок повітової ради у Самборі. – Sambor, gmach Rady Powiatowej. [S.l. : s.n., 1923] (pocztówka); 13,8 × 8,8 cm polona.pl
Будинок повітової ради
Будинок, у якому народився Лесь Курбас (вул. Сонячна, 1) – пам’ятка історії (друга половина XIX століття) [Постанова Кабінету міністрів України №…
Будинок, у якому народився Лесь Курбас (+)
1997 р. Один із старих будинків
Палац
Окружний суд (нині університет)
Окружний суд (нині університет) (+)
Дирекція скарбу
Дирекція скарбу (+)
Поштівка: будинок дирекції скарбу в Самборі. – Sambor, gmach c.k. Dyrekcyi Skarbu = Gebäude der k.k. Finanz-Direktion. Kraków :…
Дирекція скарбу (2)
ukrcenter.com