Вітраж сходової клітки

Вул. Акад. І.Павлова, 1

Псввдовітраж, ансамблевий

Моліроване скло, керамічні фарби. 200: 232 см, загальний

Вітражне полотно розділене вертикальними тягами і двома горизонтальними фризами на шість сегментів. У верхній частині кожного сегмента розташовані три малі розписані шибки, які разом утворюють фриз, що тягнеться вздовж усього полотна. Основою для розпису є фактурне скло. Візерунок фризу являє собою багаторазовий повтор конкретного сегмента – два перехрещених вигнутих листки конвалії, з яких звисає вправо квітка. Подібне трактування декоративного фризу зустрічаємо у класичних вітражах будинку № 3 на вул. М.Коперника. Кожен з шести сегментів вітражного полотна представляє окрему рослину: флокси, гортензію, матіолу, барвінок (рисунок двох сегментів майже втрачений). Для зображень характерні вишукано повигинані лінії стебел та листків, асиметричне компонування квітів.

Примітка. Вітражі збереглися фрагментарно на двох поверхах сходової клітки кам’яниці.

Література. Державний архів Львівської області, ф.2, оп.2, спр.2254.