Церква Воздвижения

Перші згадки про церкву датуються 1533 р. 1 У акті візитації 1741 р. зазначено, що церква дерев’яна. 2 В кінці XVIII ст. окрема парафія ліквідована і приписана до парафії Комарів. 3 Наступна мурована церква була збудована на цвинтарі коштом дідички села Сілець Макомаської у 1828 р. 4 В цій церкві були похоронені члени сім’ї Макомальких. Відновлювалася церква коштом дідича Деболя. 5 З 1875 р. – православна. Ремонтована у 1903 р. 6 Зачинена після першої світової війни і частково зруйнована. Збережений вівтар перероблений на цвинтарну каплицю у 1934 р. 7

1. Gil A. Prawosławna eparchia Chełmska, do 1596 roku. – Lublin-Chełm, 1999. – S. 227.

2. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 772, а. 150а.

3. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 586.

5. Там само.

6. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 444, аркуш 45.

7. Zabytki architektury i budownictwa w Polsce. Województwo Zamojske. Ośrodek dokumentacji zabytków. – Warszawa, 1991. – S. 45.