^Бродівський район

Підгірці с

Підгірці с

Розмір зображення: 800:519 піксел

Перша згадка: 1432 р. – король Ягайло дав село Яну Підгорецькому [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Карта Google, 2011 р.
1998 р. Історична довідка
Короткий літопис подій (давній Пліснеськ і Підгірці)
Джерело: Чобіт Д. Підгірці: історико-архітектурна перлина України.- Броди: Просвіта, 1998 р.
Схематичний план пам’яток
1988 р. 16 серпня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 461-38+9.
1988 р. Панорама з півночі (+)
1988 р. Краєвид в напрямку на північний схід від села
Городище літописного міста Плісненська – пам’ятка археології (Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про…
Городище Пліснеська (+)
Церква та монастир василіанів 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Монастир Пліснеський (+)
Замок 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 61]. 	Замок-палац 1635 –…
Замок Конецпольських (+)
Заїзд 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 61]. 	Заїзд 18 ст.…
Заїзд (+)
Костел 1763 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 61]. 	Костел 1763 р.…
Костел св.Йосифа (+)
Церква розташована в нижній частині села, на північ від дерев’яної церкви. Вівтарем вона орієнтована на південь, головним фасадом – до вулиці.…
Церква (+)
Церква 1720 р. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 61]. 	Церква 17…
Церква св.Михаїла (+)