Городище літописного міста Звенигорода

Городище міста Звенигорода – пам’ятка археології (розвинуте середньовіччя, Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Городище літописного міста Звенигорода – пам’ятка археології (10 – 12 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Свешинков И.К. Исследования в с.Звенигород Львовской области. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1955 г., т. 4, с. 116 – 118.

Власова Г.М., Возницкий Б.Г. К исследованию северо-западной части летописного Звенигорода. – Краткие сообщения Одесского университета и Одесского археологического музея за 1960 г., 1961 г., с. 115 – 121.

Власова Г.М. Мастерские костерезов в Звенигороде. – Записки Одесского археологического общества, 1967 г., т. 2, с. 228 – 235.

Ратич А.А. Раскопки в Звенигороде на Белке. – “Археологические открытия 1966 г.”, М., 1967 г., с. 247 – 249.

Ратич О.О. Місцезнаходження і топографія літописного Звенигорода. – “Матеріали 2-ї Подільської історико-краєзнавчої конференції”, Льв., 1968 р., с. 137 – 138.

Шеломенцев-Терский В.С. Новые находки печатей из летописного Звенигорода. – Нумизматика и сфрагистика, 1968 г., т. 3, с. 163 – 167.

Ратич А.А. Раскопки в Звенигороде на Белке. – “Археологические открытия 1968 г.”, М., 1969 г., с. 334 – 335.

Ратич А.А. Новые данные о Звенигороде на Белке. – “Археологические открытия 1969 г.”, М., 1970 г., с. 290 – 291.

Ратич А.А. Надпись на амфоре из Звенигорода на Белке. – “Археологические открытия 1970 г.”, М., 1971 г., с. 295.

Могитич И.Р., Ратич А.А. Исследования в древнем Звенигороде на Белке. – “Археологические открытия 1971 г.”, М., 1972 г., с. 389.

Ратич О.О. Дослідження в с.Звенигород і м.Сколе на Львівщині. – “15-а наукова конференція Ін-ту археології АН УРСР”, К., 1972 р., с. 352 – 354.

Ратич О.О. Дослідження Звенигородської експедиції. – “Археологічні дослідження на Україні в 1969 р.”, К., 1972 р., т. 4, с. 313 – 316.

Ратич А.А., Шеломенцев-Терский В.С. Особые печи в древнем Звенигороде на Белке. – “Археологические открытия 1971 г.”, М., 1972 г., с. 388 – 389.

Ратич О.О. Літописний Звенигород. – Археологія, 1973 р., т. 12, с. 87 – 94.

Могитич И.Р., Ратич А.А. Исследования в летописном Звенигороде на Белке и в Карпатах. – “Археологические открытия 1972 г.”, М., 1973 г., с. 313 – 314.

Ратич А.А., Шеломенцев-Терский В.С. О работах Звенигородской экспедиции. – “Археологические открытия 1973 г.”, М., 1974 г., с. 333 – 334.

Терський-Шеломенцев В.С. Дослідження посаду літописного Звенигорода. – Археологія, 1978 р., т. 27, с. 86 – 93.

Терский-Шеломенцев В.С. Исследование детинца Звенигорода Галицкого. – Советская археология, 1978 г., № 1, с. 206 – 215.

Иоаннисян О.М. и др. Работы Звенигородского отряда. – “Археологические открытия 1978 г.”, М., 1979 г., с. 333.

Оксана Дудар Звенигород: як на Львівщині руйнують літописне городище ХІІ століття (26.06.2018 р.)

Роман Мирончук Под Львовом археологи откопали барский дом XVI века (19.11.2020 г.)