2008 р. Горів замок графа Потоцького

Мирослава Кармелюк

Дата: 25.04.2008

Замок 17 століття, в якому колись жив граф Потоцький, горів днями у с. Золотий Потік Бучацького району, що на Тернопіллі.

– Пожежу побачив чоловік, який живе поруч із замком, – каже секретар селищної ради Олександра Непіп. – Він прийшов і повідомив про вогонь голові селищної ради. Вона одразу ж викликала пожежників.

Пожежа виникла між першим і другим поверхом вежі руїн замку Графа Потоцького, датованого XVII століттям. Горіло дерев’яне перекриття на площі 9 м кв. Вогонь пошкодив дерев’яні балки між поверхами, кажуть у селі.

– Та там стіни кам’яні, – каже пані Непіп. – То вогонь їм нічого не зробив. Сам замок не постраждав.

У селі вважають, що пожежу спричинили діти, які гралися та запалили дерев’яні балки. У головному обласному управління МНС кажуть, що ймовірна причина займання – необережність при курінні невстановленою особою. Матеріальні збитки встановлюють.