2009 р. На ремонт музею Липинського на Волині планують використати мільйон євро

Дата: 10.06.2009

Поліфункціональний науково-дослідний культурний осередок у музеї-садибі родини Липинських в селі Затурці Локачинського району планують зреалізувати за 4 роки. На всі роботи потрібно 1 мільйон євро. Про це йшлося під час наради у заступника голови ОДА Святослава Кравчука, – інформують “Волинські Новини”.

Для реалізації проекту реконструкції музею-садиби планують залучити кошти за Програмою “Добросусідство: Польща-Білорусь-Україна”. Сьогодні чиновники радилися, як подати заяву на участь у гранті цікаво, аби комісія обрала саме цей проект. Для цього ставку робитимуть на розвиток транскордонного співробітництва.

Йшлося про те, що обов’язково в програму реконструкції повинно бути включене будівництво міні-готелю, де гості з-за кордону зможуть перебувати під час проведення різноманітних міжнародних конференцій, що відбуватимуться на базі музею-садиби. На реалізацію цього задуму наразі планують залучити 1 мільйон євро. Проте цифри уточнюватимуться.