2008 р. На Волині буде музей Липинського

Дата: 17.11.2008

Голова Волинської обласної адміністрації Микола Романюк сподівається, що у 2009 році на території Волинської області таки з’явиться музей В’ячеслава Липинського. Про це губернатор краю заявив під час зустрічі з редакторами засобів масової інформації області з нагоди річниці перебування на посаді.

Як повідомив власкор ZAXID.NET, ще у 2007 році на реставрацію садиби родини Липинських, ремонт вулиць, що ведуть до пам’яток національного значення в селі Затурці, на Волині було освоєно 1 мільйон гривень із Державного та обласного бюджетів. У цьому році ведуться науково-пошукові роботи щодо створення експозиції музею. За словами голови Волинської ОДА Миколи Романюка, нині досягнута згода про передачу архіву В’ячеслав Липинського із Риму. Нині тривають переговори із греко-католицької церквою.

Довiдка ZAXID.NET. В’ячеслав Липинський – видатний український політичний діяч, історик, історіософ, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму. Один із організаторів Української демократично-хліборобської партії. За гетьманату – посол України в Австрії.

В’ячеслав Липинський народився 5 (18) квітня 1882 року у селі Затурцях на Волині, у родинному маєтку польського шляхетського роду Липинських.