1998 р. Жовківщина

с. Хитрейки. (УГКЦ)

Церква Успения пр. богородиці.

Громада колишнього хутора, а тепер села, підпорядкованого с. Кунину, розпочала у 1990 р. будівництво нової мурованої греко-католицької церкви за проектом архітекта Ігоря Ковалишина та інженера Романа Йосипіва.

Розташована на схилі високого пагорба, в північній околиці села. Церква хрещата в плані, складається з квадратової нави, до якої зі сходу прилягає гранчастий вівтар, з півночі і півдня – укорочені прямокутні бокові рамена, а з заходу – видовжений прямокутний бабинець. На чільному фасаді бабинець фланкують дві квадратові в перекрої вежі, вкриті банями. Простори між вежими і боковими раменами заповнені низькими приміщеннями. При вівтарі по обох боках розташовані невеликі прямокутні ризниці. Рамена і бабинець вкриті двосхилими причілковими дахами, вівтар – п’ятисхилим. Над навою на низькому світловому восьмерику здіймається баня. Тиньковані стіни церкви прикрашені великими арковими нішами, в яких розташовані півциркульно завершені віконні прорізи.

На південний захід від церкви у 1995 р. зведена мурована триярусна дзвіниця, вкрита банею, ще не тинькована.