Вовківці с

Кургани

Кургани

Розмір зображення: 800:458 піксел

Ильинская В.А. Курганы скифского времени в басселйне реки Сулы: по раскопкам И.А.Линниченко. – Краткие сообщения Института истории материальной культуры, 1954 г., т. 54, с. 24 – 41.

Вкладені елементи

Навершя, увінчане фантастичною фігурою, котра поєднує риси барана та птаха. 	Скіфія, кін. 6 – поч. 5 ст. до н.е. 	Бронза. Висота 17 см. 	Курган №…
Навершя, увінчане фантастичною фігурою (+)
Сережка у формі човника з філігранним орнаментом і трикутниками із зерен, з розетками на кінцях. 	Греція, 5 ст. до н.е. 	Золото. Довжина 4.2 см. …
Сережка у формі човника
Кінський налобник 	Скіфія. 5 ст. до н.е. 	Бронза. Розміри 8.4: 7 см. 	Курган в с.Вовківці Сумської обл. 	Національний музей історії України (Київ),…
Кінський налобник (+)
Навершя з фігуркою оленя 	Скіфія. 5 ст. до н.е. 	Бронза, залізо. Висота 28 см, ширина 7 см. 	Курган в с.Вовківці Сумської обл. Розкопки…
Навершя з фігуркою оленя
Кінський налобник у формі риби 	Скіфія. 4 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 28.4: 4.5 см. 	Курган в с.Вовківці Сумської обл. Розкопки С.А.Мазаракі, 1897…
Кінський налобник у формі риби (+)
Намисто 	Скіфія. 1 пол. 5 ст. до н.е. 	Золото. Довжина 47.5 см. 	Курган в с.Вовківці Сумської обл. Розкопки І.А.Линниченка, 1898 р. 	Музей…
Намисто (+)
Гривна
Гривна (+)
Накладка на горит у формі лева 	Скіфія. 2 пол. 4 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 4.7: 2 см. 	Курган в с.Вовківці Сумської обл. Розкопки С.А.Мазаракі,…
Накладка на горит у формі лева
Бляшка у формі жіночої маски 	Скіфія. 2 пол. 4 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 4: 3.5 см. 	Курган в с.Вовківці Сумської обл. Розкопки С.А.Мазаракі,…
Бляшка у формі жіночої голови
Бляшка у формі жіночої маски 	Скіфія. 2 пол. 4 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 4.4: 3.5 см. 	Курган в с.Вовківці Сумської обл. Розкопки С.А.Мазаракі,…
Бляшка у формі жіночої голови (+)
Бляшка у формі жіночої голови 	Скіфія. 4 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 4: 3.5 см. 	Курган біля с.Вовківці Роменського району Сумської обл. Розкопки…