Церква Різдва богородиці

Церква Різдва богородиці 1775 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 127].

Церква Різдва 1773 р., дзвіниця, брама [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 326].

Твори Луки Долинського (1745 р., Біла Церква – 1824 р., Львів) знаходились в цій церкві [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 128].

с. Вороблевичі.

Дрогобицький.

Церква Різдва Пр. Богородиці. 1773.

Вперше церква згадується у документах 1507 р. Існуюча мурована однонавова церква, завершена на чільному фасаді бароковим фронтоном та ліхтарем з маківкою на двосхилому даху нави збудована коштом Богуслава Цестрицького у 1773 – 1775 рр. Для церкви в кінці XVIII – на початку ХІХст. малював ікони Лука Долинський. У 1883 р. церква відновлювалася.

Голубець М. Лука Долинський. // «Діло», 1924 – ч. 185.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 329.