2009 р. На Львівщині горіла дерев’яна церква

Дата: 29.07.2009

29 липня близько 2-ої години ночі в с.Воля-Блажівська Самбірського району Львівщини виникла пожежа в дерев’яній українській православній церкві святителя Миколая Київського патріархату. Церква збудована в 1928 році, але не є пам’яткою архітектури, – повідомили ZAXID.NET в управлінні з питань НС Львівської ОДА.

Пожежу ліквідували близько 5.30 ранку силами шести пожежних підрозділів. Вогонь знищив куполи і церковний інвентар. Причина пожежі встановлюється.

На Львівщині згоріла церква 1928 року

У ніч на 29 липня, в селі Воля Блажівська, спалахнула пожежа в дерев’яній Українській православній церкві Київського патріархату “Святителя Миколи”. Храм був побудований 1928 року. Першим вогонь помітив настоятель церкви і подзвонив 102.

На місце події приїхали шість підрозділів рятувальників. На той момент вогонь вже охопив всю будівлю церкви зсередини і зовні. В результаті пожежі вогнем повністю знищено приміщення, куполи і церковний інвентар. На місці працюють фахівці, МНС, яке встановить причину пожежі і розміри матеріальних збитків.

За матеріалом Magnolia-tv.com

Джерело: “Газета.ua”