2007 р. Розстріляну церкву хочуть зробити пам’ятником тоталітаризму

Розстріляну на Яворівському полігоні церкву св. Михайла хочуть зробити пам’ятником тоталітаризму

Дата: 21.11.2007

Виповнилося дев’ять років, як біля церкви святого Михайла, що на Яворівському полігоні десятиліттями служила за мішень для танків, уперше відправлено Службу Божу та парастас за померлих. Про це повідомив сьогодні, 21 листопада, власкор ЗІКу.

За словами голови Яворівської районної ради Івана Карпи, Яворівські районна рада неодноразово зверталася з пропозицією, щоб створити на Яворівському полігоні на основі розстріляної церкви пам’ятник тоталітаризму, проводити біля нього всесвітні фестивалі духовної музики, аби таким чином привернути увагу до матеріальної та матеріальної реабілітації депортованих: однак офіційний Київ наразі мовчить.

У коментарі власкору ЗІКу заступник начальника Яворівського полігону з озброєння, майор Микола Цвіненко заявив, що «нині в районі церкви св. Михайла на Яворівському полігоні стрільби не відбуваються і, боронь Боже, аби хто стріляв по цьому храму».

Довідка ЗІКу: Від церкви святого Михаїла, зведеної колись у селі Вишенька Велика, стертого з обличчя землі, залишилися руїни – цей храм розстрілювали на військових навчаннях, що відбувалися на Яворівському полігоні.

Джерело: «»