Семибратні кургани

Курган № 4

Ця сторінка є заготовкою статті про об’єкт класу «Курган». Якщо ви маєте фотографії цього об’єкта або іншу краєзнавчу / пам’яткознавчу інформацію про нього, ви можете допомогти розвитку проекту, якщо надішлете її нам для публікації на сайті.

Для цього скористайтесь формою зворотнього зв’язку.

Вкладені елементи

Псалій у вигляді лева з перекрученою задньою частиною. 	Скіфія, сер. 5 ст. до н.е. 	Бронза. Довжина 9.5 см. 	Семибратні кургани, курган № 4.…
Псалій у вигляді лева
Пластина вуздечки у формі лежачого лося з головою, оберненою назад, і рогами, симетрично розміщеними окремо. 	Скіфія, сер. 5 ст. до н.е. 	Бронза.…
Пластина вуздечки у формі лежачого лося
Бронза. Довжина 19.5 см. 	Семибратні кургани, курган № 4. Розкопки В.Г.Тізенгаузена, 1876 р. 	Державний Ермітаж (Санкт-Петербург), інв. № СБр IV 55.…
Пластина зі сценою терзання
Пластина – крылатый барс, терзающий козла. 	Середина V века до н. э. 	Золото. Высота 11 см. 	Таманский полуостров, Семибратние курганы, 4-й курган. …
Обивка дерев’яного ритона (+)
Обивка дерев'яного ритона з рельєфним зображенням орла, який терзає зайця, та орнаментами. 	Скіфія, сер. 5 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 10.3: 8.3…
Обивка дерев'яного ритона із зображенням лева, який терзає оленя. 	Греко-скіфський стиль, сер. 5 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 12.6: 10 см. …
Обивка дерев'яного ритона із рельєфним зображенням Сенмурва. 	Греко-скіфський стиль, сер. 5 ст. до н.е. 	Золото. Розміри 8.3: 8 см. 	Семибратні…
Ритон, прикрашений перистим орнаментом у верхній частині, який закінчується головою собаки. 	Греко-скіфський стиль, сер. 5 ст. до н.е. 	Золото.…
Ритон, який закінчується головою собаки (+)
Ритон, який закінчується головою барана. 	Греко-скіфський стиль, сер. 5 ст. до н.е. 	Золото. Довжина 23.5 см. 	Семибратні кургани, курган № 4.…
Ритон, який закінчується головою барана (+)