2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Фото зі збірки Музею етнографії та художнього промислу у Львові.

Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 22.

Тишівниця. Церква Різдва пр. богородиці

Дерев’янацерква,збудованав 1852 році. У 1886 році її ремонтовано, зокрема первісне ґонтове покриття замінено на бляху. Це була невелика одноверха будівля бойківського типу, що складалася з трьох розміщених по осі схід-захід прямокутних зрубів, з них зруб нави був ширший. Вінчала наву струнка баня на світловому восьмерику, поставленому на видимий четверик. Вівтар і бабинець покривали двосхилі причілкові дахи з острішками, гребені яких сягали краю бані над навою. Оперізувало будівлю широке рівне піддашшя, оперте на профільовані випусти вінців зрубів. Закрита після Другої світової війни. Спалена в 1960 році.