2008 р. На Житомирщині молодь відбудує монастир XVІ ст.

Дата: 30.09.2008

Ліга молоді України «Молода сила» 27 вересня розпочала відбудову старовинного Тригірського монастиря XVІ ст. Монастир розташований на березі озера поблизу Житомира. Голова організації Зіновій Черпіцький наголосив, що відбудова монастиря для членів «Молодої сили» – «це не пустопорожні декларації, до яких так охочі і щедрі багато хто з сьогоднішніх політиків, державних чиновників».

Ініціатори відбудови монастиря відшукали в архівах вцілілу проектну документацію на зруйновану церкву Богоявлення Господнього – однієї з двох зруйнованих у 1930-і роки монастирських церков.

За інформацією видання «Голос України», проблемою залишається фінансування будівельно-відновлювальних робіт. Крім залучення коштів кількох спонсорів, «Молода сила» вирішила заснувати благодійний фонд відбудови Тригірського монастиря. Про це незабаром повідомлять громадськість.

«Монастир декілька століть тому будували громадою, усім миром. Так само і ми його відбудовуватимемо», – сказав після закінчення урочистого молебню з нагоди початку відбудови святині Зіновій Черпіцький.

Джерело: РІСУ