Церква Покрови

Церква Покрови

Розмір зображення: 590:800 піксел

Церква Покрови 1812 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 208; Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 336].

с. Торки.

Радехівський.

Церква Покрови Пр. Богородиці. 1812.

Попередня дерев’яна тризрубна церква, збудована у XVIII ст., у 1812 р. була замінена мурованою однонавовою безверхою спорудою, увінчаною на двосхилому даху ліхтарем з банькою. Відновлювалася у 1926 р. З 1968 по 1989 р. стояла зачиненою, тепер належить до громади УАПЦеркви.

Archiwum Przemyski. Archiwum Biskupstwa grecko-katolickego Przemyskiego, sygnatura № 412, strona № 108, 110.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 583.