2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Фото зі збірки місцевого вчителя історії. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 35.

Ця церква зовсім не подібна до світлини Лушпинського, і це тим більше дивує, що у своїй статті автор посилається на свою ж книгу 1998 р.

Торгановичі. Церква Різдва Христового

Дерев’яна церква неоукраїнського типу, зведена в 1882 році. Дуже подібна до храму в селі Торчиновичі. Була тризрубною, складалася з гранчастого вівтаря, ширшої квадратової нави й вужчого квадратового бабинця. При вівтарі з півночі й півдня містилися прямокутні ризниці. З четвериків стін надопасання кожного зрубу виростали світлові восьмерикові верхи з одним заломом, увінчані цибулястими банями зі сліпими ліхтарями й маківками. Оперізувало споруду широке піддашшя, сперте на профільовані випусти вінців зрубів. Спалена в 1956 році.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 544.