2007 р. Фортеця для Ющенка

Світлана Мичко

Дата: 26.12.2007

Не один рік точилися в обласному центрі суперечки про те, що має бути у приміщенні старовинного тернопільського замку, розташованому в самісінькому центрі міста над ставом, аби це відповідало його високій історичній сутності. І ось нарешті сталося! В замку облаштовано козацьку каплицю – місце, де відтепер члени Українського козацтва постійно збиратимуться не тільки для молитви, а й для своїх рад.

Поки що тут є тільки каплиця, але впродовж наступного року буде обладнано ще спеціальний зал та Музей козацьких старожитностей. А ще під час урочистого освячення каплиці присутні старшини Українського козацтва проголосили тернопільський замок резиденцією гетьмана Українського козацтва, яким нині є Президент України Віктор Ющенко.

«Допуску» в замок козаки, за їхнім твердженням, добивалися мало не десять років, але тільки тепер місцева влада пішла їм назустріч. Правда, піднімати славу однієї з найстаровинніших споруд міста їм доведеться в компанії із… спортсменами, оскільки в замку вже багато років працює і наразі не збирається кудись переїжджати школа греко-римської боротьби.

Джерело: “Україна молода”