Церква Різдва богородиці

Церква Різдва богородиці 1924 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 56].

с. Тарнава (Тернава).

Старосамбірсъкий.

Церква Різдва Пр. Богородиці. 1924.

Перші відомості про церкву відносяться до 1530 р. У 1895 р. на місці давнішої дерев’яної церкви збудована нова, теж дерев’яна, яка пропала в першу світову війну. В 1924 р. зведено муровану, хрещату (з сильно укороченими, гранчастими раменами) церкву, увінчану великою цибулястою банею з ліхтарем над навою. З 1946 по 1989 р. вона стояла зачиненою. Мешканці не допустили зробити з неї склад чи музей.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 309 Наукове товариство ім. Шевченка, опис 1, справа 1417.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 140.