Кляштор сестер милосердя

Розмір зображення: 800:487 піксел

Теплик. Каплиця і монастир сестер милосердя (закриті у 1865 р.) після реставрації у 1885-1886 рр. Мал. з натури Зенона Журовського (Zenon Żurowski), 1889 р.

Кляштор жіночий сестер милосердя діяв до 1860-х рр. [Krzyżanowski S. Skorowidz miejscowości byłego województwa Bracławskiego. – Kraków: 1869, s. 55; Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 532; ІЦ3, с. 315]. Кляштор і шпиталь сестер шариток збудовано у 1825 р. на кошти графа Станіслава Потоцького. В ньому була каплиця св.Сатніслава і св.Катерини. Каплиця діяла в 1850 р., приписана до костелу у с.Тернавка Бершадського району [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 27-28]. Кляштор діяв у 1850 р. Кляштор закритий у 1866 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 47, 49].

Нині зруйнований.