Церква Вознесіння

Церква 1784 р. [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 505]. За переказом, була дерев’яна церква на правому [галицькому] березі р.Збруч – зруйнована повінню. Нова церква Знесіння збудована у 1784 р. на її місці – кам’яна, на зразок костелу, дах гонтовий. У 1884 р. зроблено православний купол, залізний дах [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 900 – 901]. [Як вона переїхала на лівий – російський – берег Збруча, не з’ясовано] Церква Вознесіння панни Марії 1784 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 12].