Замок

Замок

Фото 27 квітня 2008 р. з сайту

Замок 15 – 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 74].

Руїни замку 15 – 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Руїни замку 15 – 17 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

РУИНЫ ЗАМКА, конец ХVI-ХVII вв. Был сложен из камня и кирпича, регулярный в плане. Имел угловые башни, соединяющие их оборонные стены, подъемный мост. Сохранилась небольшая часть стены одной из башен. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 331)

Замок збудований князями Вишневецькими. Був заселений до 1825 р., потім згорів, а в 1876 р. проданий на розбирання місцевим жидам [Рычков П.А. Дорогами южной Ровенщины. – М.: 1989 г., с. 66 – 68].