[1862 – 1876 рр.] Панорама із замком і костелом

Рисунок Наполеона Орди.

Widok ogólny z ruinami zamku Ilińskich dawniej Wiśniowieckich, Czołhańskich, Pepłowskich, Myszkowskich i z kościołem parafialnym p.w. św. Wawrzyńca. 1862 – 1876. Dat.: 7 Września Tajkury. Napis: Tajkury; napis na podkładzie: Gub. Wołyńska Tajkury, – ruiny zamku XX Wiśniowieckich; napis na kartce doklejonej do podkładu: Tajkury. Ruiny Zamku wzniesionego w XV wieku przez Książąt Wiśniowieckich — teraz posiadłość Hr. Alexandra Ilińskiego. Rys. ołówkiem podmalowany sepią, 18,4x24,7. III-r.a. 4269 (Teka Wołyń). Bibl.: Album widoków, seria I, il. 20. [Katalog rysunków architektonicznych ze zbiorów Muzeum narodowego w Krakowie. 1. Rysunki Napoleona Ordy / Opracowały Zofia Kucielska i Zofia Tobiaszowa. – Warszawa: Państwowe wydawnictwo naukowe, 1975, Nr. 725]