2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Фото 1992 р. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 34.

Фото те саме, що в книзі 2000 р., але у дзеркальному відбитті.

Сушиця Рикова. Церква Введення пр. богородиці

Дерев’яна церква неоукраїнського типу, зведена в 1903 році, ймовірно, за проектом архітекта Василя Нагірного. Це був хрещатий у плані храм з укороченими прямокутними бічними раменами, прямокутним бабинцем і гранчастим вівтарем. Обабіч при вівтарі містилися прямокутні ризниці, а до бабинця із заходу прилягав відкритий ґанок. Над навою здіймалася наметова баня на світловому восьмерикові, завершена ажуровим ліхтарем з маківкою. Бічні рамена й бабинець покривали двосхилі причілкові дахи з острішками, а вівтар – п’ятисхилий. Гребені дахів бабинця й вівтаря вінчали великі сліпі восьмибічні ліхтарі з маківками. Оперізувало споруду піддашшя, сперте на профільовані випусти вінців зрубів. Згоріла в серпні 2003 року.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 607.