Церква св.Пантелеймона

Церква св.Пантелеймона 1901 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 16].

Дерев’яна церква св.Пантелеймона 1901 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 106].

с. Сілець (Селець).

Дрогобицький.

Церква св. Пантелеймона. 1901.

Про церкву є згадки вже у 1507 р. В документі 1804 р. названа церквою Втечі до Єгипту Пр. Богородиці. У 1901 р. зведено нову дерев’яну церкву на місці давнішої.

Хрещата в плані (бокові рамена і вівтар – гранчасті), одноверха будівля оточена піддашшям. Наву вінчає велика баня на високому світловому восьмерику, гребені дахів бокових рамен – ліхтарі з маківками. Поряд – висока двоярусна (типу четверик на четверику) дерев’яна дзвіниця.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 40 – 41.

Довідка на сайті