Церква св.Миколи

Тетяна Ротова, Віктор Тринчук

Церква св.Миколи

Розмір зображення: 800:506 піксел

Церква перенесення мощів св.Миколи 1847 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 162].

Дерев’яна церква перенесення мощів св.Миколи 1847 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 106].

У селі Старий Кропивник, що на Львівщині, у 2003 році загорілася церква святителя Миколая, збудована у 1847 році. Фахівці розглядали дві версії виникнення пожежі: запалена свічка, яку залишили у храмі, або замикання електромережі. Непрофесійне встановлення електропроводки та недотримання правил протипожежної безпеки – це причини, через які найчастіше трапляються пожежі в культових спорудах.

На щастя, хоча храм був повністю дерев’яним, вогнеборцям частково його вдалося врятувати. Вогонь знищив речі церковного вжитку та перекриття. Збитки, завдані пожежею, оцінили у 30 тис. грн., а врятувати майна вдалося на 200 тис. грн.

Журнал «Страхова справа», № 4 (20) 2005 // «forINSURER.com», 26 січня 2006 року