1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Сопошин.

Жовківський.

Церква Собору Пр. Богородиці. 1912.

У 1487 р. згадується монастир побіч сіл Сопошина, Низменичі і Винники. Існував ще в XVI ст. Первісно церква Втечі ло Єгипту Пр. Богородиці розташовувалася за селом під горою Гараєм, але після трьох пожеж у 1676 р. перенесена в село на місце, виділене Яном III Собєським. Ця церква, збудована зі соснового дерева з однією банею на низькому восьмерику нави, простояла до 1910-х pp., коли була розібрана і на її місці у 1912 році розпочалося будівництво нової мурованої. У 1927 р. церкву посвятив перемиський єпископ Йосиф Коциловський. У престіл вклали мощі св. Иосафата. З 1961 по 1989 р. закриту церкву використовували на шкільний склад.

У 1991 р. мешканці села вірники УАПЦеркви звели свій мурований храм.

«Нова Зоря». – Львів, 1927, № 34.