2010 р. До Євро-2012 реконструюється музей Сергія Прокоф’єва

Сергій Абуков

Дата: 17.12.2010

На реконструкцію музею на батьківщині Сергія Прокоф’єва в селі Красне Красноармійського району Донецької області до Євро-2012 виділено 345 тис. грн. Про це сказав заступник голови Донецької облради Ігор Коваль. Ці кошти направлено на придбання крісел і звукової апаратури, кондиціонерів.

“У рамках підготовки до Євро-2012, – відзначив І. Коваль, у Донецьку будується міжнародний аеропорт. Його буде названо ім’ям нашого видатного земляка – Сергія Прокоф’єва. Але ми розуміємо, що уболівальники, які будуть у нас, захочуть подивитися батьківщину Прокоф’єва село Красне, і, зокрема, музей композитора.

Наступного року, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, відзначається 120-річчя з дня народження композитора. 2011 рік пройде у регіоні під егідою цієї знаменної дати.

Сергій Прокоф’єв народився 1891 року в селі Сонцевка Бахмутського повіту Катеринославської губернії (на північний захід від сучасного Донецька) у сім’ї керуючого маєтком великого поміщика. Тут пройшло дитинство майбутнього композитора, було здобуто початкову музичну освіту. До вступу до Петербурзької консерваторії у 1904 році Сергій Прокоф’єв проживав у Сонцевці разом із батьками. До 1910 року він регулярно відвідував малу батьківщину.

У селі, крім музею, збереглася церква, де хрестили композитора, і могили його родичів. Його ім’ям названо Донецьку обласну філармонію.

Джерело: УКРІНФОРМ