2011 р. У Сімеїзі хочуть відродити музей М. Коцюбинського

Дата: 27.01.2011

У травні поточного року у смт Сімеїз (Велика Ялта) планується відкрити музей українського письменника Михайла Коцюбинського. Про це повідомив глава “Всеукраїнського товариства сприяння відновленню музею М. Коцюбинського в Сімеїзі” Володимир Навроцький на прес-конференції в Ялті.

За словами Володимира Навроцького, музей Михайла Коцюбинського в Сімеїзі існував з 1968 року, але 12 років тому був закритий і розформований. При цьому в 2010 році місцева влада привела відповідне приміщення у порядок – зробила ремонт і передала під експозицію.

“Відродження музею в Сімеїзі повинне послужити передумовою для перетворення селища з його дивними пам’ятниками історії й природи в селище Коцюбинського, на кшталт волошинського Коктебеля, де слід було б проводити регулярні літературно-історичні читання і різні конференції”, – сказав Володимир Навроцький.

Одним з експонатів музею стане рідкісна книга любовної прози, написана Михайлиною Коцюбинською за листуванням письменника зі своєю коханою Олександрою Аплаксіною.

Джерело: “Освітній портал”