2007 р. Біля берегів Євпаторії виявили підводне місто

Дата: 10.08.2007

Неподалік від Євпаторії за милю від села Штормове аквалангісти знайшли на дні Чорного моря невідоме місто. Про це розповів президент дайвінг-клубу «Альфа» Дмитро Шаповалов.

За його словами, гідролокатором бічного огляду ще в травні цього року на дні Чорного моря був виявлений рельєф, який викликав інтерес у дайверів. Потім, вже влітку, вони провели розвідку і виявили, що на дні моря лежить ціле місто.

Дайвінгісти побачили будови, які окремо стоять, кімнати з отворами правильної прямокутної форми (вікна), арки (висота отвору 2,5- 3 метри), дороги з виразною колією і так далі. «Зверху кімнати виглядають як абсолютно плоскі», – сказав Шаповалов, додавши, що всі ці будови – не можуть бути створені природою, це – справа рук людини, передає «УНІАН».

Крім того, за його словами, на території невідомого міста був знайдений камінь яйцевидної форми діаметром пона 2 метрів, який лежав на незвичайній поверхні. Шаповалов припустив, що камінь використовувався в якихось ритуальних цілях, можливо, під час жертвопринесення.

Президент Дайвінг-клубу «Альфа» повідомив, що був знайдений також фрагмент посуду (він не схожий на амфору, а, швидше, на глиняну чашу). Також нирці взяли зразки розчину, що сполучає камені. Експертиза розчину допоможе встановити, коли місто було побудоване.

Шаповалов повідомив, що про знахідку невідомого міста було заявлено в Департамент підводної спадщини. Документи на експедицію готуються. У планах – провести маршрут і позначити його розташування ходовиками для зручності дайверів і археологів, а також змалювати межі міста.

Джерело: «ForUm»