Шпиків смт

Церква Покрови

Церква Покрови

Розмір зображення: 517:800 піксел

Церква 1767 р. [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 530]. Піп згадується з 1763 р. Церква Покрови збудована у 1767 р. – дерев’яна. Старовинний іконостас, живопис італійський. В 1856 р. прибудовано три приділи з залізними дахами. В 1863 р. прибудована дерев’яна дзвіниця з залізним дахом [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 181 – 182]. Церква Непорочного зачаття діви Марії 1767 р. у місті [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 37].

Шпиків. Церква орієнтація вівтаря 18° в центрі села, до головної вулиці – С2. Спостереження М.І.Жарких, 10 липня 1996 р.

1996 р. Вигляд з позиції С1
1996 р. Вигляд з позиції А3