Каплиця св.Дмитра

Каплиця св.Дмитра

Каплиця спалена [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 152].

Дерев’яна каплиця св.Дмитра 1927 р.[Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 120].

с. Саночани.

Старосамбірський.

Церква-каплиця св. Дмитра. 1927.

Будівництво церкви-каплиці в селі розпочав місцевий мешканець Федір Дзіндзюра у 1931 році, яке тоді ж завершилося її освяченням. Це тризрубна безверха будівля, вищий зруб нави якої вкриває повний дах. З 1956 р. стояла зачиненою і розвалювалася. Відремонтована у 1991 р. Тепер мешканці села споруджують нову муровану церкву.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 415.

Довідка на сайті