Церква св.Параскеви

Церква св.Параскеви

Церква св.Параскеви 1888 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 206].

с. Рожджалів (Розжалів).

Радехівський.

Церква св. Параскеви. 1886.

У 1729 р. в селі була збудована дерев’яна церква коштом дідича Андрія Цетнера. Коло 1780 р. до неї добудували захристію. У 1886 р. на її місці розпочав будівництво нової мурованої церкви за проектом Сильвестра Гавришкевича будівничий Павло Левицький. Будівництво велося стараннями о. М. Фалиса. Закінчений храм освячено у 1888 р. Тоді ж освячено і великий образ пензля Корнила Устияновича «Пр. Богородиця на хмарах, оточена руськими святими і угодниками божими». Церква ушкоджена в часі другої сві тової війни і відремонтована селянами. Зачиненою не була.

«Діло». – Львів, 1888, № 107, 244.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 570.