2009 р. Музею історії сільського господарства Волині – 30 років

Дата: 09.02.2009

Керівники Луцького району привітали директора науково-виробничого комплексу Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції-музею історії сільського господарства Волині – скансен, що в селищі Рокині Олександра Середюка та очолюваний ним колектив з 30-ю річницею з дня відкриття комплексу. Про це сьогодні, 9 лютого, власкора ЗІКу повідомили у Луцькій РДА.

Вітали працівників музею заступник голови райдержадміністрації Арсен Сидорчук, начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків із засобами масової інформації та громадськістю апарату райдержадміністрації Інна Бас, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Тетяна Троцюк.

Музей історії сільського господарства Волині був заснований у 1979 році в селищі Рокині Луцького району. Тут створено і діє експозиція під відкритим небом – споруджено невеличке поліське село, включаючи вітряний млин кінця ХIX століття, стародавні поліські хати, кузню, клуні та багато іншого. У 2000 році за старовинними кресленнями Львівського музею архітектури і побуту було споруджено капличку. В експозиції просто неба проводяться екскурсії, які супроводжуються різними обрядами. Тут можна спробувати, як працюють стародавні знаряддя праці, скуштувати страви української національної кухні, козацький обід в курній хаті.

На базі музею діє школа «Козацького гарту», де проводиться навчання за програмою психофізичної підготовки воїнів Запорізької Січі. Учні поглиблено вивчають історію України та козацтва, українську міфологію, козацьку медицину, оволодівають прийомами рукопашного бою за системою «Бойовий гопак».

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»

Адреса оригіналу статті: «Західна інформаційна корпорація»