Церква св.духа

Церква св.духа

Розмір зображення: 800:541 піксел

Святодухівська церква 17 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 79].

Церква св.духа 1 пол.17 ст. (дерев.), рестарована 1895 р. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Святодухівська церква 17 ст. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Дерев’яна церква св.духа 1598 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 96].

Святодухівська церква 1598 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Лушпинський А. Деревяні церкви Галичини XVI-XVIII в. Львів, 1920 р. Табл. 29.

Друга церква новомійська св. Духа, деревяна, покрита ґонтами, підлога камянна квадратова. [Національний музей у Львові. Рукопис латинський in folio № 15 (Visitationes generales 1740-1743), арк. 109]

Джерело: Січинський В. Деревяні дзвіниці і церкви Галицької України XVI – XIX ст. – Льв.: 1925 р., с. 9.

Церква розташована на горбі над р.Гнила Липа, на цвинтарі. Вівтарем вона орієнтована на схід. Спостереження М.І.Жарких, 11.08.1990 р.

Довідка на сайті

Довідка на сайті

Довідка на сайті

Довідка у Вікіпедії:

Максим Рітус Спадщина. Рогатин. Церква св. Духа (14.03.2019 р.) [+ інтер’єри + ікони + історичні фото]