1862 – 1876 рр. Загальний вигляд палацу з боку в’їзду

Рисунок Наполеона Орди.

Pałac Lubomirskich. Widok od strony podjazdu. Pałac dwukondygnacjowy, wysoko podpiwniczony, z niskim pięterkiem w części środkowej i portykiem kolumnowym między ryzalitami. 1862 – 1876. Napis: Paląc w Równem założony przez Koniecpolskiego; napis na podkładzie: G. Wolyńska Równe, paląc; napis na kartce doklejonej do podkładu: Równe. Dawne miasteczko nad rzeczką Ujście — Zamek z XVI wieku zbudowany przez Koniecpolskiego teraz własność Xięcia Lubomirskiego; ostatni napis powtórzony w języku francuskim. Rys. ołówkiem, 20 x 29,2. III-r.a. 4242 (Teka Wołyń). Bibl.: Album widoków, seria I, il. 21. [Katalog rysunków architektonicznych ze zbiorów Muzeum narodowego w Krakowie. 1. Rysunki Napoleona Ordy / Opracowały Zofia Kucielska i Zofia Tobiaszowa. – Warszawa: Państwowe wydawnictwo naukowe, 1975, Nr. 610]