1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Радловичі (Ралівка).

Самбірський.

Церква св. Параскеви. XVIII.

Найдавнші відомості про церкву походять з 1507 р. У документі 1798 р. в селі згадуються дві церкви – горішня і долішня, але вже в середині XIX ст. існує лише одна дерев’яна церква св. Параскеви (в шематизмах 1934 та 1938 р. помилково названа церквою св. Кузьми і Дем’яна), збудована на початку XVIII ст. Ремонтована і перебудовувана у 1772, 1882 та 1895 pp. Вона простояла до початку другої світової війни. Це була тризрубна безверха будівля, рівновисокі зруби якої вкривав спільний повний дах, увінчаний на гребені над навою ліхтарем. Перед самою другою світовою війною розпочалося в селі спорудження мурованої церкви за проектом Івана Филевича зі Львова, датованим 1938 p., завершене вже у 1940-ві рр. Це тринавова хрестокупольна одноверха церква Покрови Пр. Богородиці в дещо візантінізуючій архітектурі.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 29, справа № 2262.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, с. 73.