Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі твоєї нації

Цвинтар в Юникові в Познані – місце поховання старшини УНР – Никифора Авраменка

Автор: приватний архів Галини Вечорек – Тинченко Я. Офіцерський корпус Армії Української Народної Республіки (1917—1921): Наукове видання. — К.: Темпора, 2007. — 536 с. ISBN 966-8201-26-4, Добропорядне використання, Посилання

Сотник Никифор Авраменко – командир куреня саперів 1-ої Запорізької дивізії Армії УНР був похований у Познані в 1973 р., провів тут багато років життя, одружився з полькою.

Архівна фотографія, на якій син сотника – Роман Авраменко на могилі батька в 1973 р. Фото з архіву М. Гуменного

Наразі пам'ятник на могилі виглядає так. Фото М. Гуменний, 2018 р.

Місце розташування могили сотника Н. Авраменка на цвинтарі на Юникові

Могила розташована у західному виступі цвинтаря (GPS: 52.387134, 16.82128) – поле 25, 11 ряд, 2 кватера, могила №2. Разом з Н. Авраменком поховані Роман Авраменко та Юлія Авраменко. Дата поховання – 24.09.1973 р.

Підготував І. Парнікоза