Пляшева с

Козацькі могили

Козацькі могили

Розмір зображення: 634:480 піксел

Меморіальний комплекс “Козацькі могили” 1910 – 1914 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Державний історико-меморіальний заповідник “Поле Берестецької битви” [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Козацька могила – пам’ятка археології (1651 р.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

В радянські часи тут спочатку були свиноферма, піонерський табір, і лише в 1966 році територію було передано музею-заповіднику. У 1991 році поруч з музейним комплексом було відкрито пам’ятник козакам та селянам-повстанцям.

Фільм «» (2015)

2007 р. У заповіднику “Поле Берестецької битви” хочуть будувати новий музей та дзвіницю
2007 р. Битва за пам’ять про битву
2007 р. Повернення історичної території вимагають від Міністерства культури та туризму…
2007 р. Повернення історичної території вимагають від Міністерства культури та туризму… (+)
Дата: 21.12.2008, Роман Бречко rbrechko.livejournal.com
2008 р. Загальний вигляд із заходу
Фото Зенона Боровця, 27 квітня 2007 р.
2007 р. Загальний вигляд із заходу
2008 р. Загальний вигляд із заходу (+)
Георгіївська церква 1914 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Церква св.Георгія (+)
Миколаївська церква 1630 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…
Церква св.Михаїла (+)
Загальний вигляд з південного заходу. Фото Зенона Боровця, 19 жовтня 2017 р.
Музей (+)
Фото Зенона Боровця, 19 жовтня 2017 р.
Цвинтар (+)
Брама і фрагмент муру. Вигляд з північного заходу. 1990 р. 17 серпня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 669-13. 	Мур з брамою 1914 р. [Державний реєстр…
Мур з брамою
1990 р. Дзвіниця