2009 р. У легендарного Т-34 вкрали Перемогу

Микола Столяров

Дата: 04.09.2009

Аби не отримати серцевий напад, на безіменну висоту біля села Петрівське Старобешівського району Донецької області сьогодні краще не ходити. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, встановлений тут танк часів Великої Вітчизняної війни вандали розібрали, розбили, розкурочили, аби здати на металобрухт та отримати своїх тридцять срібників.

Як розповідають очевидці, у дні визволення Донбасу, чергову 66-у річницю якого відзначають у Донецькій області, поблизу гілки Сталіне – Маріуполь йшов запеклий бій. Результат його вирішила тридцятьчетвірка, яка прорвалася. Танк горів, але не зупинився, доки не подавив останній артилерійський розрахунок гітлерівців.

Вдячні жителі Старобешеве підняли його на безіменну висоту. В наші дні туди ж проклали дорогу духовно убогі вандали. За потурання місцевої влади бойову машину курочили не один рік, потім намагалися продати, але люди відбили героїчний танк.

Сьогодні від уславленої машини залишилася башта та ствол і спотворений корпус без гусениць та катків, без багатьох інших частин і вузлів. На танку з’явилися сліди газорізки. Але він поки що тримається. Чи підійде підмога?