Церква Різдва богородиці

Церква Різдва богородиці (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 9].

Дерев’яна церква Різдва богородиці 1899 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 118].

с. Перемислів (Перемислівці).

Сокальський.

Церква Різдва Пр. Богородиці. 1899.

Вперше парафія згадується у 1578 р. В кінці XVIII ст. село приєднане до парафії в Осердові (тепер Польща). Попередня дерев’яна церква походила, ймовірно, з XVIII ст. У 1850 р. її відновлювали. У 1899 р. зведено нову дерев’яну церкву, а у 1900 – вимуровано стінну дзвіницю. Будівля тризрубна одноверха, завершена на високому восьмерику банею з ліхтарем і маківкою. Зачинена з 1946 по 1988 р.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 20.

Довідка на сайті