Церква Різдва богородиці

Фото з ФБ групи «Ukraina Incognita» (опубліковано 13.05.2019 р.)

Храм засновано: 1764 р.

Коментар: [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 527]. Церква Різдва богородиці збудована у 1764 р. – дерев’яна триверха. в 1838 р. прибудовано притвор з заходу. В 1865 р. проти західних дверей збудована кам’яна дзвіниця з фундаменту колишнього палацу над скелею. В 1869 р. з півдня прибудована ризниця. Новий іконостас 1888 р. – 4-ярусний [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 175 – 176].

Церква Різдва (дерев.) та дзвіниця (муров.) 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Церква Різдва богородиці 1762 р. (дерев.) та дзвіниця 1865 р. (муров.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Довідка на сайті

Довідка на сайті