Паспортна інформація

Стоянка епохи мезоліту “Абузова Балка”

Пам’ятка археології

Розміщення:

Миколаївська обл., Вознесенський район, Олександрівська сільрада, с. Олександрівка, в 2 км на південний захід від села на лівому березі р. Південний Буг.

Загальний опис:

Стоянка знаходиться на першій надзаплавній терасі лівого берега р. Південний Буг у 2 км на південний захід від с. Олександрівка.

Крем’яний матеріал зустрічається на площі 350×100 м. На стоянці виявлено безліч кремінних скребачок, нуклеуси, пластини, відщепи.

Культурний шар 0,1-0,2 м.

Історична довідка:

Стоянка виявлена у 1959 р. членами Одеського археологічного Товариства Максимюком Т. і Крученко В.

Зібрана колекція зберігається у фондах Миколаївського краєзнавчого музею.

Облікова інформація:

Взято на охорону згідно Рішення Миколаївської обласної Ради депутатів трудящих № 257 від 2 липня 1971 р.

Охоронний № : 241

Основна бібліографія, архівні дані:

Станков В.Н., Петрунь В.Ф., Максимюк Т.И. Памятники древних культур Северо-Западного Причерноморья.- Киев: “Наукова думка”, 1981.

Станко В.Н. Смоляникова С.П. Исследования палеолита и мезолита степного Побужья // СА.- 1985.- № 4.- С. 5-20.

Ілюстративні матеріали:

1. План розташування стоянки.